Vrouwen aan de top

Als je het zelf nog niet weet, dan vertellen verschillende media het wel: Het is moeilijk voor een vrouw om carrière te maken en de top te bereiken. Dat klopt! Eenvoudig is het niet maar wel mogelijk! Daar heb je zelf invloed op. Wil je succes, wil je gehoord worden, heb je er genoeg van dat anderen er met jouw suggesties en ideeën vandoor gaan en wil je meer invloed op jouw werk hebben? Stop dan met het imiteren van mannelijke eigenschappen, wordt authentiek, word een succesvolle, trotse vrouw!

Luisteren, motiveren, netwerken, persoonlijke ontwikkeling zijn maar enkele sterke vrouwelijke eigenschappen die een effectieve leider sieren. Vrouwelijkheid, schoonheid en charme zijn vaste ingrediënten van een charismatische persoonlijkheid en succes. Iedere vrouw heeft het, maar weinig durven het uit te dragen. Manipuleren: mannen willen het en doen hun best om het te leren; vrouwen kunnen het maar durven niet.

Vrouwen benadrukken te weinig deze kwaliteiten. Of nog erger: ze zijn zich hier niet eens bewust van.

Psychologie speelt hier een grote rol in. Pas als we ons bewust zijn van onze overtuigingen en mind-set die ons gedrag beïnvloeden, kunnen we effectief onze krachten inzetten en de gestelde doelen bereiken. Het is nuttig om te weten wat de oorzaak is van het gedrag van Queen Bee. Is elke aangeboden hulp van onze leidinggevende of collega daadwerkelijk behulpzaam? Veel organisaties zijn er trots op dat ze niet discrimineren – en wat als het vooroordeel onbewust is en voor vrouwen andere regels gelden dan voor mannen? Welk effect heeft dat op het eigen zelfbeeld van vrouwen en hun kansen om de top te bereiken?

Gewapend met deze kennis kun je al veel obstakels op jouw carrièrepad omzeilen. Maar je kan ook een coach nemen om jouw persoonlijke kracht verder te ontwikkelen en ambities vorm te geven.

Een coachingstraject van BloemRaad Coaching & Advies verschaft niet alleen nuttige inzichten maar reikt ook praktische handvatten aan om jouw kwaliteiten effectiever in te zetten in jouw werk. Je krijgt meer vertrouwen in jouw functioneren, staat steviger in je schoenen en leert dat het carrière maken een energie gevend proces is.

Een team of een bedrijf kan de workshop ‘Vrouw als authentieke leider‘ inkopen.