Verander het spel

Inkijkexemplaar

Waarom lukt het vrouwen nog steeds niet echt door te dringen tot de toplagen van het bedrijfsleven? Waarom blijven zij ondervertegenwoordigd in de technische beroepen en directiekamers? En wat maakt het mechanisme van de ongelijke kansen zo hardnekkig? Welkom in het glazen labyrint waar je de mogelijkheden wel ziet, maar niet altijd kunt bereiken. In dit boek leid ik je door het doolhof van complexe uitdagingen waarvoor vrouwen zich gesteld zien als zij hun ambities willen waarmaken. Maak kennis met de moedermythe en andere stereotiepe rolopvattingen die vrouwen tegenhouden. Wapen je tegen welwillend seksisme. Verander het spel!

Bestelformulier*

Totaal: € -

*Persoonlijke gegevens worden alleen voor het versturen van de bestelling gebruikt en meteen daarna vernietigd.

Foto: Frederieke Jochems van Franjo Studio

Over de auteur

Als psycholoog ben ik geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken, met name de positie van vrouwen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. In eigen adviespraktijk spreek ik veel vrouwen die hun ambities niet waarmaken. Daarom ben ik al jaren bezig met het bestuderen van wetenschappelijke inzichten over ‘het glazen plafond’ (vroeger) en ‘het glazen labyrint’ (tegenwoordig) om antwoorden te vinden en tools te ontwikkelen. Deze inzichten pas ik met veel succes toe als klankbord van ambitieuze vrouwen. Ik ben pas tevreden als vrouwen, die ik adviseer, met voldoende kennis en tools uitgerust zijn om hun volle potentieel te kunnen benutten.

Recensies

Margreet de Jonge: “Vlot geschreven, helder verhaal. Interessant en leerzaam.  Knap hoe je uit de enorme hoeveelheid kennismateriaal de essentie hebt weten te halen. En zo duidelijk hebt kunnen aantonen hoe noodzakelijk en essentieel verandering is. Daarbij alle partijen in hun waarde latend.
Met tegelijkertijd – vanuit de blik op het verleden – het besef dat er nog zo’n lange weg valt te gaan. Mede versterkt door de verhalen van de geïnterviewden! Kortom, nog heel veel werk aan de winkel.
Petje af en hopelijk lukt het je om je boek in de belangstelling te krijgen!”

Mualla Jonkman: “Heb het boek opgepakt en niet meer neergelegd, fantastisch! Gezien ik nogal snel ben afgeleid (verveeld), zegt dit denk ik genoeg.
Zoveel herkenbare uitspraken, ik zie mezelf nog steeds kolven op de wc van onze Boeing tijdens een tussenstop in Frankfurt.
Het eerste deel vond ik ook interessant, nooit stilgestaan bij de oorsprong van alles.”