Stressmanagement

Stress is geen ziekte maar een natuurlijke reactie van het lichaam op een verandering in de omgeving of op een gevaarlijke situatie. Stress is ook noodzakelijk om belangrijke prestaties te kunnen leveren en uw doelen te bereiken. Onder invloed van lichte stress kunt u zich beter concentreren, uw zintuigen en uw geheugen werken beter. U bent in control!

Stress wordt echter een vijand op het moment dat u denkt een situatie niet (meer) aan te kunnen. Dat zorgt voor ongemak en kan zelfs tot lichamelijke en geestelijke problemen leiden als de spanning te lang aanhoudt.

Een Griekse filosoof zei al eeuwen geleden: “Het zijn niet de problemen die ons in moeilijkheden brengen, maar de manier op welke wij naar die problemen kijken.”

Het is dus niet de stress die het ongemak veroorzaakt maar onze kijk op de situatie en hoe we met de situatie omgaan.

In het coachingstraject van BloemRaad Coaching & Advies leert u anders naar de problemen/situaties te kijken. U ontwikkelt een houding die gericht is op oplossingen en continue verbeteringen in plaats van het vermijden van problemen. U krijgt handvatten aangereikt die uw zelfvertrouwen en geloof, dat u elke situatie aan kunt, verstevigen. Zo wordt stress uw vriend in plaats van vijand.

Ervaart u signalen van burn-out? Dan heb ik Eerste hulp bij burn-out zelfhulpprogramma voor u.

Meer informatie:

Stressvrij leven bestaat niet

6 tips om stress de baas te blijven

Stress? Wat vertelt uw lichaam?

Druk, druk, druk

Maak uw werk minder stressvol

Signalen van burn-out

Een seconde voor jezelf